Blog

28.říjen

29.10.2009 07:57

Dne 28.10.2009 jsme se jako družstvo mladých hasičů zúčatsnily akce pokládání věnce k pomníku padlých ku příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného českoslovenkého státu.

Vše začalo přípravou u místní hasičské zbrojnice, kde se sešla aktivní část celého hasičského sboru naší organizace.Což jsou členové hasičského družstva mužů, členové JPO5, hasičátka a také členové výboru SDH. Všichni zúčastnění se nechali vyfotit před naší zbrojnicí, poté se již seřadili a vyrazili směr pomník padlých. V čele průvodu kráčel starosta sdružení pan Milan Varyš ,věnec nesli členové výboru pan Josef Novák a pan Josef Müller. Velitel SDH pan Jiří Novák měl na povel všechny tři družstva. Byl to úkol přetěžký, protože většina zúčastněných neprošla vojenským výcvikem, takže pochod jim moc neříkal.Věříme , že se nám to do příště povede nacvičit.

Za přítomnosti přihlížejících občanů Dobrého Pole byl položen věnec k pomníku a vzdána čest památce padlých. Po té zazněly tóny státní hymny v podání našeho člena pana Jiřího Mrázka. Proslov našeho starosty byl poučný a seznámil přihlížející i nás s událostmi předcházející vzniku naše státu,jeho minulostí a stručně připomenul součastnost. Po proslovu zazněly slavnostní fanfáry hradní stráže a celá akce skončila opětovným pochodem zpět k naší zbrojnici.Dle ohlasů přihlížejících spoluobčanů se akce i přes drobné nedostatky líbila.

Družstvo "Hasičátkek" chválíme za jejich početnou účast.

Následné pokračování akce proběhlo na hřišti TJ Sokol Dobré Pole v místní hospůdce. I to mělo zdárný průběh a upevnilo vztahy členů i nečlenů SDH.

 

 

První zpráva

04.10.2009 13:29

Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.

Štítky

  1. Team